tisdag 29 september 2009

Boktipset | The single best investment

Sparkar igång segmentet boktipset med en bok som i mina ögon är en av de bättre böckerna om aktieinvestering. Boken med den långa och uppseendeväckande titeln The single best investment, creating wealth with dividend growt
, är kort sagt vad den utger sig för att vara, en bok om hur du skapar rikedom genom långsiktlig utdelningsinvestering. Författaren Lowell Miller som till vardags är verkställande direktör för Miller/Howard Investments, förklarar här om vikten av att investera i stabila företag med en bakgrund av stabilt växande aktieutdelningingar, ett recept även många kända investerare använt sig av vilket visat sig vara framgångrikt.

Miller blandar på ett naturligt sätt de grundläggande fundamentala grundstenarna tillsammans med mer ingående analaystips för att hitta passande bolag. Efter en genomgång av en rad användbara och intressanta analysverktyg behandlar Miller en uppsjö omdiskuterade frågor, så som när man ska sälja, hur många bolag är lämpliga att ha i portföljen osv. Även om det är frågor som det kanske inte finns direkta svar till så får man här en rad intressanta synpunkter på vad författaren menar på är bäst och som han även tillämpar på sin egna portfölj.

Med tanke på bokens upplägg så tycker jag den lämpar sig till såväl nyblivna investerare som de mer erfarna sådana. Utöver en del tekniska beräkningsmetoder så är boken relativt lättläst och varje kapitel sammanfattas i slutet vilket i min mening är ett stort plus och gör att man på ett lätt sätt får ut mer av bokens innehåll. De flesta har något och förmodligen mycket att hämta från denna bok och den borde helt klart ha en plats i varje investerares bibliotek.

Lämna gärna en kommentar om du själv läst boken och vad du tycker om den.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar