fredag 21 september 2012

Få bonus på dina köp

Idag har nästan alla ett eller flera kort som de betalar med. Oavsett om man valt att koppla en kredit eller inte till kortet så är det otroligt smidigt att kunna göra sina köp med ett enda kort, istället för att behöva släpa runt på en massa kontanter. Sen har man fördelen att kunna få kortbonus när man handlar med ett betalkort, det är svårt att få om man enbart använder sig av kontanter vid köp.

Bonus vid kortköp

Vad är då en vanlig bonus för att köpa saker med ett betalkort eller kreditkort kanske man undrar. Ja ett vanligt bonussystem är att man får en viss summa poäng för varje krona man köper något med på kortet. Exempelvis har Visa Allkort, som man kan få på de flesta vanlig banker idag, en poäng per krona man handlar för.

Klicka här för att jämföra och läsa mer om betalkort.

Skaffar man exempelvis Handelsbankens Visa Allkort så får man som sagt en poäng per krona som man gör inköp för på kortet. Sen ser deras direkt bonus ut så att när man kommit upp i 20 000 poäng, vilket går fortare än vad man tror, så får man minst 40 kr insatt i en fond. Beloppet som sätts in är minst 40 kr, sen ökar det om man har fler tjänster hos handelsbanken. Exempelvis om man även har sitt bostadslån där så ökar det till 50 kr osv. Sedan byggs fonder på med detta belopp varje gång man passerar 20 000 kr i inköp igen.

Det fördelaktiga med detta är ju att fondandelarna kan öka i värde med tiden. Så har man lite flyt så kan summan bli riktigt stor, speciellt om man köper mycket på kortet.

I och med att bonusen är direkt kopplad till betalkortet eller kreditkortet man gör köpet på, så kan det vara fördel att samla alla köp på ett enda kort. Annars sprider man ut poängen över flera kort vilket gör att du kanske missar goda chanser till de riktigt fina bonusarna.

Innan man skaffar ett betalkort bör man kika vad olika kort ger för olika bonus, samt om man kan koppla kredit till kortet om man nu så önskar. Kredit är väldigt användbart om man har koll på det, vissa som inte har någon koll alls på sin ekonomi kanske inte bör skaffa ett kreditkort. Däremot så är ju ett betalkort en annan sak och det kan man skaffa med fördel.

2 kommentarer:

  1. OKQ8 VISA vinner. Helt gratis och ger 1% på allt du handlar utom det du handlar på OKQ8! Du får en kupong du kan handla på OKQ8 för, eller byta mot kontanter. Så med 4000 kr eller mer i utgifter varje månad, som man betalar med kort, så blir det 40 kr eller mer i månaden. Med en dyr resa, hotell etc... 1% osv. Dra dina bonuskort på ICA etc, men betala med detta så får du bonus från två håll.

    SvaraRadera
  2. Lägg gärna ut dina blogganalyser på Sveriges nya stora ekonomiforum www.diforum.se. Länka gärna till din blogg där.

    Tack på förhand!

    SvaraRadera